• 14 Şubat Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 3 hafta, 14 saat, 15 saniye önce
Ayon performans ve mesafeye yatkınlık anlamında grubun bir numaralı ismi. Queen Leonessa'nın 1500 ötesi çok zorlanacağını düşünüyorum, diğerleri son derece vasat isimler. Ayon bankosuyla yediliye başlayabiliriz.
 
 
 
Mare İn My Dream'in bu tip hafif kum için güvenilir bir orijini var. Nefes, Ayatlı, Kader Fırtınası, Kader Yolu yakın dönemde hatırlayacağımız, orta mesafede her zaman başarılı olmuş, kökeni Zümrütkız'a dayanan dominant bir familya. Kısa işlerinde derece göstermesiyle çok zayıf grupta iyi bir başlangıç yapacağını düşünüyorum. Mestanlı'da kalitesinden bağımsız olarak yolunda gitmeyen bir şeyler var. Viraja kadar temposu güzel, sonra aniden dağılıyor. Kaba kum atı olmadığı kesin ama Bursa pistine uyum sağlayacaktır, süratinin devamlılığını getirebilirse güzel bir sürpriz yapabilir.
 
Sonra yarışın kaşarlaşmış vasatları Ceylin Hatun, Esmer, Haşimiyeli, Lucky Red ve Wallpapers yazılabilir.
 
 
 
Maviyasemin'in son koşusunda birinciliğe kadar ulaşmasında kalitesinin yanında birtakım aldatıcı detaylar da olduğunu düşünüyorum. Bir defa Sanberk o gün gücünü koşmadı, Ulukız'ın biliyoruz ki kaba kumu eksik, Aloysha bitmiş durumda. Mesafenin yardımıyla Ulukız'a, formsuz oluşuyla da Sanberk'e hakim olmayı başarmıştı. Çok yetenekli bir tay olduğunu kabul ediyorum ama başta da söylediğim gibi son yarışı aldatıcı olabilir.
 
Kolay tempo yapabilme imkanı olan Han Kutlu kesinlikle yazılmalı. Serracem'de bir çıkış var, Maviyasemin, Han Kutlu'nun üstüne biraz erken yürürse son yüzde Serracem'in de içinde olduğu bir yarış izleyebiliriz.
 
 
 
Oltacı, Gümüşkesen ve Rusdamat üçlüsüne mesafe uyumu anlamında güvenemedim. Oltacı yarış içinde kendini kollamayı başarabilen bir stile sahip, aşağı yukarı kısadakine benzer bir yarış koşacağını düşünüyorum. Asıl sıkıntı Gümüşkesen'de. İstanbul'da Döver ile koştuğu uzun yarışının etkisizliği tempo ile alakalıydı ama sanki normalde de uzunda eksilecekmiş gibi bir aksiyon yapısı var. Durmuşkardeş'in ekürisi Süzülkan'da muhtemelen üstüne gidecektir. Sonuç olarak Oltacı'nın ağır favori olduğunu düşünüyorum, yediliye risk edilebilir. Altılı için Gümüşkesen'i de yazıp sağlam geçelim. Rusdamat'ı Oltacı'yı geçebileceğine bir türlü inanamadığım için eledim.
 
 
 
 
İki ay ara verdikten sonra nihayet orijinine yakışır bir yarış koşan Swallow The Dust mesafenin yüz metre uzaması ve gelişen nefesiyle favorim. Grecka ve Lady Buckinham'ı elbette yazacağız. Geniş oynayanlar Good Night'ı da ilave edebilir, yakın zamanda dişi Maiden sınıfında iyi bir yarış koşacağını düşünüyorum.
 
 
 
Lexıngton Fire'ın normal şartlarda bu gruba geçilme ihtimali yok.
 
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 6,1,3,2,4,5,7,8,9,10
 
2.Ayak: 7,8,2,10,4,6,5
 
3.Ayak: 2,4,7
 
4.Ayak: 1,,6
 
5.Ayak: 10,3,6,2
 
6.Ayak: 5
 
 
Yedili Ganyan
 
1 / 6,1,3,2,4,5,7,8,9,10 / 7,8,2,10 / 2,4,7 / 1 / 10,3,6 / 5


Cengiz Gürbüz