• 15 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 3 hafta, 2 gün, 17 saat, 27 dakika, 25 saniye önce

Spread The Joy ilk yarışından beri kumaşını beğendiğim bir tay. Kumu zayıf olmasına rağmen İzmir sezonunda idare eder üç, dört yarış koşup, başladığı nokta olan Ankara’ya geldi. Tancan Bey arkası ikinciliğini bu grup için yeterli buluyor, uzunda daha da güçlü görüneceğini düşünüyorum. Çoğu yarışın kilit noktası start çıkışı olan 2200 start yeri için çok da iyi bir kulvarı var. Özcanlı Made İn Foça’dan erken yürüme hamlesi gelmezse numara büyük ihtimalle Spread To Joy’a kalacak. Nasıl istiyorsa o şekilde götürme imkanı bulacağı yarışta, ister kaçar ister iki gider çok önemsemeden  banko tercihim oldu.

 

Tapu Kadastro Koşusu sürprize açık görünüyor. İlk defa çimle ve uzunla buluşan Tatvan Beyi öne yürüyebilirse, mesafenin de yardımıyla önceki yarışlarının çoğunda hissettiği acemiliği aşarak etkili bir tempo yarışı yapabilir. Çim ve mesafe özelliği pedigrisinde var. Superstar son yarışında alternatif bankomuzdu, mücadelesiz bir yarış kazandı ama tam anlamıyla beklediğimi bulamadım. Bu grupta yazılmalıdır. Coyote Fly ve Keremito’yu da mutlaka yazacağız.

 

Beşinci ayak hemen her zaman yarış gidişindeki detaylarla sonucu şekillenen bir grubun mücadelesi. Maktayman, Akınşah’a numarayı verirse başka bir yarış, vermezse başka bir yarış izleyeceğiz. Evvela hızlı gidecek şekilde düşünmeliyiz. Has Yağız favori görünse de aprantili bir Has Yağız’a benim güvenmem söz konusu olamaz. Shutka, Akınşah, Maktayman, Doyoun Hearted dörtlüsünü de yazıp kapatıyorum.

Spartacus’ün bir an önce çim koşmasını diliyorum. At dört yaşının ortalarına gelmiş, zır çimci görünüyor ve hala çim denemiyorlar. Ankara kum yarışını beğenmediğim için yazmadım, dileyenler yazabilir, hiç gelmez diyemem.

 

Alderamin için Özyel’in boş kalması ciddi bir tehdit oluşturabilir, bu sezonki ilk çim yarışı da kötü değildi. Ufaltma ihtiyacı duyanlar Alderamin – Özyel ikilisiyle risk alabilir.

Alderamin’in çok uzağında olmayan performansı ve net yarış stiliyle İdealist, çimi bulan Temizkaan ve sahip değiştirdikten sonra eskiye yaklaşan Montego’da yazarak, Alderamin’in aşırı favori çıktığı bu yarışta şartları olabildiğince zorlayacağım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,7,5,4

2.Ayak: 8

3.Ayak: 8,7,3,2

4.Ayak: 6,5,3,2,4

5.Ayak: 7,6,,4,8,5

6.Ayak: 3,6,7,11


Cengiz Gürbüz