• 19 Aralık Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 8 ay, 2 hafta, 5 gün, 14 saat, 35 dakika, 34 saniye önce

Genel itibarıyla teksiz bir şablon vereceğim ama eğer şablon çok geniş olup da mecbur kalsaydım Burakşah’ı tek bırakacaktım. Burakşah Bursa’da tekrar potansiyeline ulaştı ve bugün de çok basit rakiplerle koşacak, mesafenin kısalması da en ufak bir sıkıntı yaratmayacaktır. Açıkçası geçilmesinin sürpriz olduğunu düşünüyorum.

Yeri olanlar, cazipleştirmek isteyenler için sadece Akçeşme öneriyorum. Akçeşme hem pedigri hem geçmiş performansı itibarıyla yetenekli ve hep ara vermek zorunda kaldığı için bir türlü potansiyelini bulamayan bir at. Bursa’da iki tane iyi yarış koştu ve bugün ciddi de bir kilo avantajı var, Burakşah’ı zorlayan bir seviye gösterebilir.

 

Perfect Yıldız ve Bıçkın Bey ikilisinin muhtemelen öne hamlelerini izleyeceğiz, grubun en iyi atlarının bu ikili olduğunu söyleyebiliriz ama onlar için biraz gidişat sıkıntı olacak gibi görünüyor. Bekleyenler bu ikili seviyesinde değiller, o yüzden bu yarışı azaltmak riskli gibi geldi bana.

Perfect Yıldız’ı ilk at tutuyorum, Bıçkın Bey’e oranla makine çıkışı çok daha iyi ve hemen yarış başında en az üç boy yapacağını düşünüyorum. Gündüzeli bu senaryoda en azından viraja kadar Perfect Yıldız’ı boş bırakacaktır, kilodan vs dolayı Perfect Yıldız kesinlikle elenmemeli.

Bıçkın Bey, Drummer, Hercules, Sawyer yarışın kapalısı için sıralamam.

 

Gülyüz ve Peleninkızı ikilisi son yarış performansı ve kaba kum odaklı pedigri potansiyelleriyle grubun oldukça önündeler.  Özellikle Peleninkızı zamanla gelişebilecek, yetenekli bir tay, mümkün olduğunca bu ikilinin ayrılmamasını öneriyorum.

 

Kırdeniz son yarışıyla beraber Bursa’nın hafif kumunda gram eksilmeyeceğini gösterdi. Çimde ne koşuyorsa bu pistte de aynısını bekleyebiliriz. Kalabalık ama uygun sayılabilecek grupta şansı çok çok yüksek.

Don Juan’ın torunu Aynatınaz özellikle bu mesafelerde güçlü bir at, bazen çok üst düzey yarışlar koşabiliyor, mutlaka yazalım.

Son olarak yavaş yavaş toplarlanan ve bu sefer kilosu da normal seviyedeki Nasuhoğlu ve eğer öne gelmeyi akıl edebilirse sıfır kaçaklı bir yarış yakalayan Atasoy ikilisini yazıp yeterli görebiliriz.

 

Kaba kumun şampiyonlarından Doğubeyi’nin 4/3 kardeşi Baba Ferthat ilk yarışını kolay ve gösterişli kazandı. Eşgali, uzun aksiyonları ve yüksek tempoya çok kolay çıkabilmesiyle abisi Doğubeyi’ni ciddi şekilde andırıyor. Yine kazanacak gibi bir görüntü var ama bugün koşacağı rakiplerin çok da basit olmadığını düşünüyorum.

Ontuğ iyi bir tay, Ankara performansı Bursa seviyesi için fazlasıyla yeterli, Siverek Diyarı’nı, tecrübesiz haldeyken de olsa bir kez geçmişti yanılmıyorsam. O yüzden bu yarışta gözü kapalı elemenin riskli olabileceğini düşünüyorum. Harmandalı da kısa kumda fena bir tay değil. İmkanı olanlar için bu ikiliyi yazıp Baba Ferhat’ın yıkılmasını beklemenin denemeye değer bir tercih olduğunu düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,7,1,2,3,8

2.Ayak: 7/10

3.Ayak: 1,4,5,8,2

4.Ayak: 3,7

5.Ayak: 14,10,3,1

6.Ayak: 3,1,2