• 27 Ocak İzmir

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 7 ay, 1 hafta, 4 gün, 20 saat, 3 dakika, 5 saniye önce

Altılının ilk ayağı mesafenin istikrarlı dişilerini bir araya getiriyor. Hadigel’i favori tutuyorum. Kısrak bu grupla genelde ideal mesafesinin üstü yarışlarda koştu ve gayet iyi performans ortaya koydu. Yarış hayatının en güçlü döneminde olduğuna inanıyorum. Son yarışında düzlüğe kadar oldukça dolu olmasına rağmen kafeste kaldığı için kısıtlı bir mesafeyi aktif koşabildi. Her şey yolunda giderse 1200 metreyi çok koşması gerekir. Çokça kez kendini ispatlamış bir kısa mesafe pedigrisi taşıyan Zeynoşum, İzmir kumuna iyiden iyiye uyum sağladı. Yarış içinde ne yaptığını bilen bir jokeyle koşacak olması önemli bir artı. Bu gruba karşı hemen her zaman sonuca yakın yarışlar koşan Balbanu-Fırtına Güzeli- All The Red üçlüsü ve başlar başlamaz öne düşebildiği senaryoda 1200 metresi ihmal edilmemesi gereken Taçsultan şablonda yer verdiğim diğer kısraklardır.

Think Pink’in kazanma koşulları kusursuz biçimde oluşmuş görünüyor. Shannara numarayı kolay alsa bile bu mesafede Think Pink’in düzlüğüne teslim olması gerekir. Think Pink bankomdur.

Can Kral iki yarıştır çok temiz ve etkili koşmaya başladı. Artan tecrübesi ve son yarışına göre kısalıp lehine dönen mesafede bu kez doğrudan favoridir. İlk yarışında önemli bir start problemi yaşayan Seddülbahir, pedigrisiyle beraber düşünüldüğünde yarışın devamında çok parlak bir kumaş hissettirdi. Bu tip atların bir yarış görmesi bile pozitif anlamda radikal değişimler yaşatabiliyor. Can Kral karşısında göz ardı edemediğim tek isim oldu.

Bol şanslar…

Not: Urfa paylaşımı olmayacaktır.

 

1.Ayak: 4,5,1,3,6,7

2.Ayak: 2,4,5,3,8,7,11

3.Ayak: 2 (Think Pink)

4.Ayak: 4,6,5

5.Ayak: 4,2,3,1

6.Ayak: 3,8


Cengiz Gürbüz