• 31 Ocak Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 1 hafta, 14 saat, 18 dakika, 10 saniye önce

Genel olarak durgun geçen Ocak ayına dün Bursa ile beraber güzel bir oyun sıkıştırmayı başardık. Tabelada River Cat biraz daha yürütebilseydi 25 – 30 bin bandına gidebilecek bir oyundu ama sağlık olsun diyelim, neticede Win Every Day’den yatabilirdik de. Bulanları tebrik ederim, beşli, dörtlü, üçlü hepsi güzel para verdi. Urfa’yı da aslında kolay bulabilirdik, Akyıldırım konusunda pimpirikli davranmayıp tek yazsam oyuna ilave edeceğim üç at vardı, Tekçapkan, Kırmızıkaya ve  Kompas. Minif Reyis’i üç atta bulmuşken kaçırmamalıydık. Urfa’da yarışa etki eden binbir türlü detay var, ister istemez bazıları gözden kaçabiliyor.

 

Kocaeli programı genel itibarıyla doğru banko tercihiyle bulunabilir gibi görünüyor.

 

İlk ayakta Sivaslı Musa ve Kavzan ikilisini yine ayırmayıp epey önde tutuyorum. Bu sefer Kongo’ya karşı mesafe avantajları var, Koçali’den de bence kaba kumda daha iyiler. Ufaltmak için yine Sivaslı Musa ve Kavzan ikilisine güvenilebilir.

Kapalısı için, Koçali ve Kongo’ya ek olarak boş kalacak Bayketenci’yi de yazalım, yeterlidir.

 

Orpen’in tayı Sevim Bibi’nin son yarışını bu grup için çok yeterli buldum, mesafenin de iki yüz metre uzayıp yer tutma sorununu azaltmasıyla bence kazanmaya çok yakındır, günün ganyanı olarak önerim Sevimli Bibi.

Dark Queen yarışın performans ve istikrar favorisi. Gızem Lıon’un pedigrisi çok sırıtıyor, ikinci anne Beverly kısa mesafede çok yetenekli yavrular veren bir anne, Beş Şehir, Yankım gibi yavrularını sayabiliriz ki Yankım’ın da Whıte Iron gibi ciddi para kazanan bir yavrusu var, üretken bir sülale. Lıon Heart’dan olan Gızem Lıon 1000/03 galobuyla güzel bir başlangıç yapabilir. Lhazareen sınırlı gücüne rağmen uygun grupta yazalım. Champs Ellyses’in kuma yatkın pedigrisi var, ilk yarışında uyum sorunu yaşadı, düzgün başlayabilirse etkili olur gibi görünüyor. Octofelix ve Yıldırımkız da yazıp kapatıyorum ama Sevimli Bibi cazip bir banko olarak denemeye değer.

 

Veliaht gördüğü iki yarışla birlikte hemen kendini buldu, çok net ve güven veren bir yarış stili var, 1900 biraz sınır mesafe olsa da, grubun en iyi atlarından So Help Me Good’a karşı 1800 de ciddi bir üstünlük kurdu. Yüz metrenin çok fazla bir şey değiştireceğini zannetmiyorum, yine kazanmaya çok yakındır, bankom.

Rakiplere bakalım, Oğlum Ozan en tehlikelisi, Veliaht’ın özellikle son yarışı itibarıyla Oğlum Ozan’dan daha iyi bir seviyeye geldiğini düşünüyorum, So Help Me Good ve Megas zaten aşağı yukarı aynı seviyedeler, Ian Tapp’ın kısası daha iyi gibi, startta da iki üç boy takılması sorun yaratır muhtemelen.

 

İlkerbeyli’nin yanına uzun süreden sonra bomboş kalma imkanı bulan Tovin’i de yazalım, kaybetse bile direnç gösterecektir.

 

Peksoyunoğlu Serdengeçer’in en iyi olduğu güne denk gelince son yarışını kaybetti ki biraz daha sert jokey olsa ve düzlüğe kapanmadan çıksa bence yarış en kötü fotoda biterdi. Bugün Serdengeçer  seviyesine çıkabilecek bir rakip olacağını zannetmiyorum. Adnandayı’nın dibinden yürüterek bu gruba direnmeye çok yakındır, ikinci tek için önerim Peksoyunoğlu. Yeri olanlar için, mesafeye de yatkın görünen Bütünhaber de yazılırsa büyük oranda kapalıdır.

 

Cankuzey’in kilosu ağır gibi görünse de bu mesafelerde çok ciddi tempo yapıp dayanabiliyor, eğer ki Universe çok ısrar etmez de önde kolay kalabilirse bence bu gruba kaybetmez. Adana’dan çok daha uygun grubu tam mesafesinde yakalayan Universe de kesin yazılmalı. Komshu için de benzer şeyler geçerli, 1200 de ve bu grupta Komshu’yu elemek zaten söz konusu olamaz. Lıttle Bird, Lıon Blue ve Fato Ana da yazarsak son ayak kapalıdır.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 3,8/4,2,7

2.Ayak: 12/4,7,3,8,10,14

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1,2

5.Ayak: 6/3

6.Ayak: 3,10,6,2,4,1