• 8 Mart Urfa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 3 hafta, 3 gün, 18 saat, 57 dakika, 38 saniye önce
Dizdar Bey, Taşçı Pehlivan, Güvenbakan gibi atlardan kurtulmuş halde bu yarışa giren Tekçapkan iyi durumdaysa kesinlikle etkili olacak. Özellikle Taşçı Pehlivan ve Dizdar Bey'in güçlü yakın bekleme atları olması, stil olarak düzlüğü bir iki boy önde ve hafif sermayeli görmesi gereken Takçapkan'ı yarıştan erken düşürüyordu. Bugün yarışı baştan sona istediği pozisyonda tutacaktır, işleri de yeterli görünüyor.
 
Rakip olarak, gerileme belirtileri göstermeye başlayan ve bozuldupu zaman tam bozulan Bürebey yerine eski gücünde olmasa da çıkış içinde olduğunu hissettiren Pekkurt'u tercih ettim. Yazmaya kalkarsak kazanabilecek düzeyde şansı olan bir iki isim daha var ama Tekçapkan'ın direncine güvendiğim için risk alma anlamında en mantıklı yerin burası olduğunu düşünüyor, iki at bırakıyorum.
 
 
 
Ünlü Baba'nın Urfa'da yarış kaybetmesi normal şartlarda çok zor, Diyadin'den daha güçlü bir kum atı olduğunu düşünüyorum, bankom.
 
 
 
Geç koşmaya başlayan Hürkuş İstanbul'daki ilk iki yarışında start ve sapma problemi gösterdi. Urfa'ya getirildiği son koşusunda start çıkışı ve yarışı sorunsuz tamamlayabilme anlamında biraz daha güvenilir hale gelmiş görünüyor. Kaizbertlerin genellikle en güçlülerinde görülen al don ve geniş göğüs özelliğine sahip bir tay, iyi durumda ve nefesliyse bu mesafede mutlaka fark yaratacaktır.
 
Boş kalabilceği mesafeyi bulan Yalaz tayı Eryalaz, yeterli performansıyla Matraoğlu ve Özgünhan'ın mesafe gücüyle Avzer şans verdiğim diğer isimler.
 
Bol şanslar.
 
 
 
1.Ayak: 8,9,1,5,7,6
 
2.Ayak: 1,7,12,4,2,5,8,3
 
3.Ayak: 11,8
 
4.Ayak: 8
 
5.Ayak: 6,3,7,1
 
6.Ayak: 1,3,4,5,6,11,8,9


Cengiz Gürbüz