• 8 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 3 hafta, 3 gün, 15 saat, 7 dakika, 53 saniye önce

Favorim Çağrı. Adana’da koşan tayı Ilıca Beyi’ni referans alarak Fast Stars Lıne’ın süratini aktardığını söyleyebiliriz. Sumel Han, Ontuğ gibi atları üreten bir kısrak ailesinin genç annelerinden Reisin Kızı, Fast Stars Line ile benzer tipte ve kaliteli tay verebilme potansiyeline sahip. Çağrı’nın oldukça dengeli ve hızlı bir orijine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Pedigri niteliklerine paralel idman durumuyla çıkıp bitirmeye yakın görünüyor.

Kurtel ekürisiin sınıf annelerinden Merryland Mıssy’nin tayı Road Warrıor ve idman durumu dikkat çekici Sensizim ikilsiyle ilk ayağı geçebileceğimizi düşünüyorum.

 

Kazım Köylü Koşusu’nda cazip iki tay tutuyorum ve sadece ikisini yazıp teksiz bir oyun kurguladım. Sentetik yarışında düzlüğe dolu çıkıp kazanacak izlenimi veren Ananiya son iki yüzden sonra aniden keserek beşinci oldu. Henüz ikinci yarışı olmasına rağmen ön gruba çok kolay şekilde hücüm edebilmesi Uçanbey / Kibaryıldız aşısının tuttuğunun işaretleri. O yarış 1300’dü ve sondaki bayılmasında mesafenin etkisi var. Mesafenin yüz metre kısalıp pistin çime dönmesi, Ananiya’nın biraz daha oturmuş olması gibi değişkenlerin Ananiya’yı bugün çok daha öne taşıyacağını düşünüyorum, favorim.

Ateşbibi elde gelip jokeyine hızlı şekilde cevap verebilmesiyle grubunu bulduğu her yarış güvenilebilecek bir tay. Erkeklerle koştuğu Grup 2 performansı bu gruba gayet yeterlidir, yine çok etkili bir yarış koşacak.

 

Good Curry sentetiği de gayet etkili şekilde koşabiliyor ama kaba kum ve sentetiği birlikte düşündüğümüzde, Ulan Bator gücünde bir atla ilk kez karşılaşacağını düşünüyorum ve Ulan Bator sentetiğe Good Curry’den bence daha yatkın bir at. İki at yazıp risk almayalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,4,8

2.Ayak: 1,2

3.Ayak: 7,1,5,4,6,2

4.Ayak: 3,6

5.Ayak: 4,2,5,6,1

6.Ayak: 7,10,1,,3,4,5,6


Cengiz Gürbüz